Musikk

Artist on stage

Riktig stemning med
riktig musikk

Visste du at musikk og lyd er hele 60% av opplevelsen av film?

Vi mennesker har mange relasjoner til musikk. Lyder fanger fort vår oppmerksomhet og ofte husker vi distinktive lyder godt. Det vil si at det du hører har stor effekt på hvordan følelse du sitter igjen med når du har sett film. Her har du som avsender muligheten til å bestemme hva du ønsker dine seere skal føle når du viser frem dine produkter og tjenester

Har du et produkt som er aktuelt om sommeren, er gjerne lydbildet litt lett og lekent. Er følelsene du ønsker å spille på litt mer alvorlig og trist, kan en melankolsk tone være fint å bruke. Det er tempo, volum, takt og dramaturgien i musikken som setter stemningen og gir filmen en fremdrift slik du ønsker.

Det du hører har stor effekt på hvordan følelse du sitter igjen med når du har sett film.

Det tar ofte litt tid å finne den riktige musikken, men er verd det når alt stemmer og budskapet er tydelig. I noen tilfeller kan det være en bedre løsning å få skreddersydd musikk til filmen. Da har du muligheten til å lage den akkurat slik du vil, at den passer 100% til filmen som vises og du kan tilpasse den til din bedrift som avsender. Her vil vi i LYKT Foto og Film selvsagt være behjelpelig i prosessen.

Når vi klipper film starter vi ofte med musikken. Da har vi en takt å klippe til og stemningen vi ønsker for filmen er allerede forutbestemt. Over har vi testet det samme klippet med to ulike typer musikk. Du kan selv kjenne hvor ulikt det samme klippet oppleves.

Å sikre at dine tjenester og produkter kommuniserer riktig stemning, er essensielt for å oppnå ønsket handling hos dine kunder.
Artists on stage

Det er ikke alltid at musikken er det eneste som skaper det komplette lydbildet. I noen filmer ønsker en å ha et intervju eller en voice over. Det er viktig at det som blir sakt kommer tydelig frem, samtidig som en ambient musikk i bakgrunnen kan forsterke budskapet i det som fortelles. Andre ganger ønsker en å fremheve det som skjer i bildene. Da kan en legge på foleys/effektlyder som er en gjenkjennbar lyd av små ting som skjer i filmen. Eksempelvis en elv som sildrer i bakgrunnen. Da skaper du en nærhet til handlingen.

Å sikre at dine tjenester og produkter kommuniserer riktig stemning, er essensielt for å oppnå ønsket handling hos dine kunder. Film tilpasset det følelsesaspektet du ønsker å appellere til er en fin måte å nå din målgruppe.

La oss jobbe sammen!

Vi hjelper deg gjerne med å løse dine behov for visuell markedsføring og identitetsbygging.

Ta kontakt - det er helt uforpliktende!

Takk for henvendelsen!
Vi svarer deg så snart vi kan.
Oops! Denne beskjeden kom nok ikke fram til mottakeren.